Чоловічі та жіночі радощі (коротко)



Чоловіки та жінки : Патріархальний Київ
Зіґмунд Фройд, психіатр, який часто перебував в оточенні різних вундеркіндів, якось сказав:

«Перш ніж діагностувати у себе депресію і занижену самооцінку, переконайтеся, що ви не оточені ідіотами» 

Насправді, слід стежити, щоб не опинитися серед ідіотів, завжди, не лише перед діагностикою свого стану.

І щоб не сприйняти за істину слова баборабів, яких наразі, на жаль, серед українців є більшість.

Якщо розглянути суто біологічний аспект народження дитини, то участь у ньому батька – мінімальна, кількахвилинні приємні фізичні вправи. Для жінки ж і сам процес вагітності, майже всієї, це складне випробування, дискомфорт, значна відповідальність, біль. І хоча больовий поріг жінки набагато вище за чоловічий, і здатність її терпіти біль у багато разів більша, проте сам процес пологів є і болісним, і складним, і часто має не найкращі наслідки для жіночого здоров’я.



Через це, через такі великі емоційні вкладення-інвестиції, через природній інстинкт, фізичні відчуття єдиного з дитинкою тіла, жінка сприймає дитину частиною себе, найдорожчою частиною. І тому навіть саме народження дитини жінка вже вважає досягненням.

Для мужчини це – втіха для власного еґо: подовжив себе у часі та просторі. Часто таке «подовження» є, насправді, лише появою на цей Світ ще одного егоїста-споживача, який не є корисним для Нації, але ж – воно моє.

Для жінки така щойно народжена дитина – найвища цінність поза сумнівом.  Маю на увазі звичайну жінку, не хвору та не розпущену.

І народження дитини – жіноче досягнення. Іще більше – народження двох дітей.

Але ж для мужчини, окрім невеличкого нетривалого задоволення власного еґо, якщо те еґо не надто хворобливе і тому не надто високе, саме по собі народження кількох дітей великою радістю не є –у порівнянні з жіночою радістю.

Інше діло – коли діти чогось у житті досягли. Тоді – так! Тоді мужчина гордий і має на те підстави. Якщо ж він радіє лише від самого факту наявності дітей, а мало хто з них у віці до 15 років спромігся на значні здобутки, та й змарнувати ще можна встигнути усі здобутки, то це у мужчини жіноча радість.

Так, так! Радіти лише від наявності дітей – це все по-жіночому.

Ірландці кажуть «Гордитися малими дітьми – це однаково, що гордитися своїми сподіваннями». А ось наша сучасність показує правильність і такого твердження, і того, що, цитую слова Поета «Славних прадідів великих. Правнуки погані» можуть стосуватися і дітей, і внуків.

Колись чималої популярності в інтернеті набуло відео з назвою «Ганьба! Дмитро Стус продався Медведчуку!». Було воно, а може і тепер є, за адресою:



Відео красномовне і особливих коментарів не потребує: українські молоді поети з осудом заговорюють до сина великого українці, діяча і мужчини.

Прикро, але ніколи не знаєш наперед, ким виросте твоя дитина, навіть якщо ти докладаєш усіх зусиль і виховуєш.

А я кажу не лише про це, а про варіанти радощів: якщо радіти лише самому народженню та наявності малих дітей, це – жіночі способи сприйняття світу. Мужчина радіє, коли його діти починають показувати здобутки: дочки – дівочі, сини – чоловічі. Все решта – це лише сподівання, часто навіть марні сподівання, по типу дурень думкою багатіє.

Отже, щодо самооцінки Фройд радив спершу переконатися, що не оточений ідіотами. А щодо задоволень, джерел радощів, напевне, слід брати до уваги, чи вони у тебе чоловічі, чи ж- жіночі.

Авторство матеріалу: Славко Київський для сайту Патріархальний Київ


Будьте щодня з чоловічим сайтом!
- Цікаві матеріали
- Корисні поради
- Неординарні картинки
- Пікантні новини
- Зворушливі відео
Щоденні новини для чоловіків!
Додайте email-адресу:

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...