Жінка і лідерство. Чому розвалюються сім'ї



Чому розпадаються сім'ї
Глянувши на публіку, яка приходить на зібрання різних християнських сект та на психологічні тренінги, можна помітити, що більшість серед присутніх – жінки. Різного віку. 

Мужчини теж вірять в Бога, теж займаються саморозвитком. Але не рідше за жінок, в тих релігіях, де немає традиційної суто чоловічої присутності при молитвах, відвідують релігійні заходи.


Насправді, для багатьох жінок підсвідомим мотивом для вірування часто є потреба у сторонньому лідері, як у далеку давнину – прихильність до ватажка племені.

Мужчині для вірування основним буде логічне доведення правильності сказаного. Для жінки – красномовність та харизма лідера.

Що відбувається, коли жінка працює під керівництвом іншого мужчини, який їй не чоловік? Вона виконує розпорядження іншого лідера. Інколи, не рідко, жінки намагаються якось спокусити керівника з роботи. Особливо, якщо його лідерські якості не поступаються або переважають такі ж якості чоловіка.

Тобто, на рівні підсвідомості та глибинної пам’яті його вигляд асоціюється з ватажком племені, високоранговим мужчиною.

Згадайте вибори Президента у перші роки так званої незалежності. Двоє основних конкурентів: Кравчук та Чорновіл. Звісно, для жінок зовні привабливішим був Кравчук, він і став Президентом. 

У матеріалі «Янукович — це ідеал для більшості українських жінок. Бо це — мужик, вождь» Газета по-українськи наводить слова соціального психолога Наталі Іщенко: «Віктор Янукович — це ідеал для більшості українських жінок. Бо це — мужик, вождь. Він і в морду дасть, і захистить, все тягне в сім'ю. Він - високий, здоровий — це сексуально». 

Трохи про вибори. На останніх виборах до ВР жінки більше голосували за мужчин, ніж за Тимошенко. Хоча солідарність між жінками величезна.

Напевне, інстинкт стремління до лідера-мужчини сильніший. Та і жінки ж краще розуміють, коли і де інша жінка бреше.

До того ж у Тимошенко були серйозні конкуренти за голоси жінок – привабливі для іншої статі Кличко й Тягнибок. Знаю одну київську родину, вони цілком русскоязичниє, українського слова там не почуєш. Жінка, заміжня, регулярно голосує за Тягнибока, бо їй подобається його зовнішність. Неважко прогнозувати її поведінку, якби начальником на її роботі був такий привабливий лідер.

Типова ситуація: дівчинка виходить заміж, вона вихована у кастрованій сім'ї (де мати батька вигнала чи загнала під лавку), має диплом (давала хабарі заради оцінок, чесно вчилася чи спала з викладачами). Яким буде її найімовірніше ставлення до чоловіка? Ну, звісно, вона шукатиме інших, крім свого чоловіка, авторитетів та лідерів, бо її мати не вважала незаперечним лідером її тата. І швидко знайде таких псевдоавторитетів.

І якоїсь миті така жінка, знаючи, що зможе виставити чоловіка, або не сумніваючись, що рідна матуся її назад візьме, легко розвалить сім'ю, зрадивши чи зневаживши главу сім'ї.

Патріархальний Київ



Будьте щодня з чоловічим сайтом!
- Цікаві матеріали
- Корисні поради
- Неординарні картинки
- Пікантні новини
- Зворушливі відео
Щоденні новини для чоловіків!
Додайте email-адресу:

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...