Реакція на подію у матріархальному та патріархальному суспільстві


Фото: http://www.newsfiber.com
Нещодавно у Росії було знято з конкурсу «Россия 10» мечеть «Сердце  Чечни». Сам конкурс проводився так: виставлено 10 красивих та знакових об’єктів, а за них всі охочі голосують, надсилаючи СМС-повідомлення.

І ось чеченцям здалося, що голоси рахуються неправильно. Тоді Президент Чечні знімає з конкурсу мечеть «Сердце  Чечни», оголошує, що переходить на користування іншим оператором мобільного зв’язку та інших закликає зробити те ж.



Крім того, розлючені мужчини кавказької республіки закидали яйцями офіс одного з операторів стільникового зв’язку, який, на їхню думку, винен у невірному підрахунку голосів.


Ця подія у сусідній, чужій для нас країні, була б не настільки цікавою, якби не аналогія з нашою Вітчизною. Кілька років тому був великий телевізійний проект «Великі українці». І при оголошенні його результатів шеф-редактор цього проекту В.Кіпіані заявив: «можу стверджувати – оголошені результати голосування , в якому нібито враховані 1 621 049 голосів телеглядачів, –– масштабна маніпуляція громадською думкою».


І ось українці, які масово голосували за Героя нашого народу Степана Бандеру, зреагували на цю фальсифікацію великою кількістю обурених голосів – у мережі інтернет, на шпальтах газет… Сам Кіпіані про це написав, зокрема, на Українській правді.


Але реальної кари ні винні у фальсифікаціях, ні співучасники не зазнали.

Звісно, знайдуться охочі все списати на різницю у темпераментах між українцями та чеченцями (хоча, думається, у кожній нації є холерики, флегматики, сангвініки та меланхоліки), у народних звичаях та іще у чомусь.


Не слухайте таких. Справжня різниця – у патріархальному та матріархальному вихованні: в одному випадку люди (і жінки, і мужчини) поводяться правильно, в іншому – рафіновано, наче напівтрупи, боячись, аби чого не сказали, страхаючись кому не сподобатися.

Славко Київський


Будьте щодня з чоловічим сайтом!
- Цікаві матеріали
- Корисні поради
- Неординарні картинки
- Пікантні новини
- Зворушливі відео
Щоденні новини для чоловіків!
Додайте email-адресу:

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...