Наслідки домашнього насильства


Алкоголіками не родилися, а стали через насильство

Звісно, можна розглянути чимало наслідків, для багатьох сторін, що стикаються з домашнім насильством: для сусідів сімей, де таке насильство відбувається, для дітей з таких сімей… 

Та про це пишуть інші. 

Ми розглянемо дуже стисло лише наслідки домашнього насильства, від яких потерпають українські мужчини.


Коли психологічне насильство з боку жінки є тривалим, мозок чоловіка вмикає захист: уже сварки, образи, інші акти насильства не сприймаються настільки виразно або взагалі перестають сприйматися як щось неприпустиме («усі баби сваряться», «он сусідська баба теж кричить на свого»). 

Через це відбувається деградація особистості мужчини, стрімко падає його соціальна та ділова активність, виникає відчуття непотрібності та суїцідальні настрої.

Алкоголізм та виразка шлунку, які є переважно чоловічими хворобами, є наслідком психологічного насильства. Поцікавтеся у мужчини, хворого на алкоголізм, чи все гаразд у нього у стосунках з матір’ю чи жінкою. Розпитайте сотню таких чоловіків і вас вразять результати, легко простежиться закономірність: насильство з боку жінки чи матері = алкоголізм.

Домашнє насильство є економічно невигідним для всього суспільства. Крім іншого – економічний аспект. Жертв домашнього насильства доводиться лікувати. Чоловіки, жінки яких постійно скоюють акти насильства, часто рано втрачають працездатність.

Економічне насильство з боку жінки є причиною появи безхатченків. Напевне, всі бачили, що більшість осіб, які не мають житла, це саме чоловіки. Не сумнівайтеся, більшість з них втратили житло саме через жінок – через економічне насильство з боку жінки, матері, доньки!

Варто відзначити і інше. Спотворення соціальної ролі, зміни у статево-рольовій функції теж є наслідком насильства з боку жінки. Коли сама жінка намагається домінувати (відбирає чоловічу роль), а чоловік є пасивним, уникає ініціативи, не головує у сім'ї, то, найімовірніше, це є наслідком насильства. Звісно, у такій сім'ї буде, скоріш за все, одна лише дитинка.

Ериктильна дисфункція. Тобто, слабка ерекція у мужчини, також є наслідком насильства з боку жінки. Виразка шлунку та інфаркт – явища, які трапляються з чоловіками значно частіше, ніж з жінками. Чому? Бо з боку жінок саме до чоловіків йде постійна агресія.

Тож кажучи про наслідки домашнього насильства, обов’язково варто визначати, що нині саме українські чоловіки найбільше потерпають від цього явища. А офіційна статистика, оскільки в Україні є озвірілий матріархат, фіксує переважно випадки насильства щодо жінки чи дитини.

Славко Київський для Патріархального Києва


Будьте щодня з чоловічим сайтом!
- Цікаві матеріали
- Корисні поради
- Неординарні картинки
- Пікантні новини
- Зворушливі відео
Щоденні новини для чоловіків!
Додайте email-адресу:

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...